Hoogtepunten

Hoogtepunten in het bestaan van de Diekhookse Klumpkes zijn vooral de Folkloristische Festivals, die zij in 1994 en 1999 hebben georganiseerd. Festivals met meer dan 300 dansenden en 1200 bezoekers. Als je als dansgroep andere dansgroepen uitnodigt om op te treden tijdens een festival, kun je rekenen op een uitnodiging voor een tegenbezoek. Zo hebben de Diekhookse Klumpkes al opgetreden in Denemarken, Noorwegen, Hongarije, Frankrijk, België, Polen en vele malen in Duitsland.


De Dijkhoek is een gebied in Borculo, thans Berkelland. Het is een stadje aan de Berkel. Deze rivier ontspringt in het Duitse Billerbeck en stroomt langs de steden Coesfeld, Stadtlohn, Gescher,Vreden Nederland binnen. De Diekhookse Klumpkes hebben, vanwege een samenwerkingsverband (Derde Berkel Compagnie) met steden rondom en aan de Berkel, regelmatig contacten en optredens in deze Duitse steden.

 

Een absoluut hoogtepunt in het bestaan van de Diekhookse Klumpkes was wel de deelname aan de bekende optocht in München, tijdens de Octoberfesten in 1998! De Klumpkes waren daar niet alleen als dansgroep, ook een paar Belgische paarden, van een van de leden, waren daar present om een kleedwagen te trekken.


Een kroon op het werk was een optreden in circus Krone, welke uitgezonden werd door de ZDF.

 info@diekhookse-klumpkes.nl